20 tips hoe je geld kan sparen voor een wereldreis

Het moeilijkste aan het maken van een wereldreis, is het vinden van genoeg geld om dit te doen. Het is een enorme bedrag maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Hier volgen 20 goede tips voor het besparen van geld voor het maken van een wereldreis.

Kijken hoeveel het kost om rond de wereld te gaan is het begin. Zorg ervoor dat je een goede schatting maakt van hoeveel geld je tijdens de reis nodig hebt.

Het maakt niet uit of deze schatting een groot bedrag was of precies wat je verwachte, het is tijd om een plan te maken. Kijk ook eens op onafhankelijke pagina’s met diverse aanbieders van reizen zoals op korko reizen

Maak een spaarplan. Een goed plan zal 5 stappen hebben:

  • Schatting – Hou je plan realistisch met oog op je huidige financiële situatie. Is het reëel of droom je te groot? Je zal moeilijke beslissingen moeten nemen. Als je eenmaal een overzicht hebt van je reiskosten, maak dan een lijst met je inkomen en je uitgaven naast elkaar. Zo kan je zien hoe je ervoor staat.
  • Doelen stellen – In je spaarplan moeten bepaalde doelen staan. Zowel voor de lange termijn als korte termijn. Benoem je doelen in afgeronde getallen. Wees niet bang om hoge bedragen te noemen. Maar niet zo hoog dat het je motivatie belemmert.
  • Maak een plan – In het spaarplan zet je gedetailleerd uiteen hoe je je doelen gaat behalen. Zo kan je onnodige uitgaven elimineren. En zo het je een strak uitgaven budget en kan je extra inkomen toevoegen om je doel te behalen.
  • Implementeren – Start met je plan en houd je eraan.
  • Bijhouden en bijwerken – Naarmate de tijd verstrekt zal het plan veranderen, aangezien je uitgaven patroon veranderd. Kijk elke maand naar je progressie en check je budget voor eventuele aanpassing.

Leef je droom
Onze eerste tip om geld te besparen, is dat je jezelf er elke dag aan moet herinneren waarom je dit doet. Hang een foto op aan je muur of een kaart met pinnen erin van waar je heengaat voor een constante herinnering. Sparen is ploeteren, maar het kan echt als je ervoor gaat.

  • Beperk je consumptie
  • Versimpel je leven
  • Verkoop spullen
  • Zorg voor wat extra inkomen
  • Leer wat gewoontes aan van zuinig leven

Beoordeel je uitgaven
Maak een overzicht dat je makkelijk kan vinden (bijvoorbeeld op je bureaublad) en zet daarop elke dagelijkse/maandelijkse uitgaven. Organiseer deze in 2 kolommen: “nodig” en “willen”. Begin langzamerhand alle “willen” te elimineren van je aankopen lijst.

Start een reisfonds
Maak een nieuw account bij je bank genoemd “Ik ben weg hier!” en stort er maandelijks geld op. Maak het eenvoudig om er elke maand geld op te zetten. Maak elke keer dat je je saldo bekijkt wat geld over naar deze rekening. Zorg dat het leuk is. Zorg dat het een gewoonte wordt. Zorg dat het natuurlijk gaat. Zorg ervoor dat het pijnloos is. Op die manier zal je spaartegoed snel stijgen!

Bespaar op je lunch
Neem water in plaatst van een drankje dat al gauw 2 euro of meer kost. Zorg ervoor dat je elke lunch minder dan 8 euro uitgeeft. Alle kleine beetjes helpen.

Bespaar op koffie
Je hoeft echt niet te stoppen met koffie drinken. Maar stop wel met het drinken van dure koffie. Filterkoffie kan je meer dan duizend euro per jaar besparen.

Ga minder vaak uit eten
Restaurants zijn een ware aanslag op je spaarplan. Daar komt nog eens bij kijken dat zelf leren koken verbazingwekkend belonend is. Op internet vind je talloze website met heerlijke recepten om mee te starten.

Verminder je autogebruik
De makkelijkste manier om te besparen op je auto is door hem te verkopen. Carpoolen is een goede mogelijkheid om auto’s te delen als je lange afstanden moet rijden. En anders kan je altijd gaan fietsen of met het openbaar vervoer.

Beëindig je tv kabel abonnement
Je zal verbaast zijn hoe snel je geld bespaard als je de kabel opzegt. Daar komt bij dat er zat goedkopere alternatieve zijn. Netflix is goedkoper dan de kabel. Boeken zijn goedkoper dan films.

Maar als je perse je series wilt bekijken, dan zijn er online wel een paar gratis vervangers te vinden.

Verminder je verbruikskosten
Houd de thermostaat laag, doe een trui aan. En zet bij warmte een raam open in plaats van de airconditioning aan. Neem daarnaast kortere douches.

Stop met roken
Hoe je geld moet besparen? Dit is een no-brainer. Niet alleen kan je meer dan 2000 euro per jaar besparen maar het kan ook je leven redden. Kan je het niet in je eentje? Er is genoeg hulp te vinden om jou te helpen bij het stoppen met roken.

Zeg je sportschool abonnement op
In plaatst van een duur sportschool abonnement, kun je buiten sporten. Rennen in de frisse lucht is daarnaast gezonder. Slik je trots door en gebruik die vreemde fitness apparaten in het park. De wereld is een cardio machine. Zie hoe de kilo’s ervan af vliegen!

Beperk je spa behandelingen
Luxe, het voelt zo goed. Maar snel zal je je realiseren dat die massages en manicuren niet helpen om sneller aan je reis te beginnen. Maak de moeilijke beslissing en sla een prijzig spa dagje voortaan over.

Ga minder vaak naar de kapper
Als je in plaats van elke maand, 1 keer in de 2 maanden naar de kapper gaat, bespaar je 50% per jaar.

Draag je schoenen een extra maandje
Net als de kapper zal dit per jaar veel verschil maken. Je vriendin zal het begrijpen.

Leen je leesmateriaal
Gebruik de bibliotheek. Gebruik vrienden. Ga geen dure boeken kopen die maar één keer leest.

Als je al een e-reader wilt (die ook handig is voor je reis!) dan zijn er heel veel plekken waar je gratis boeken kan downloaden.

Koop tweedehands kleding
Nieuwe kleren zijn duur en verleden tijd. Tweedehands winkels en vintage winkels zijn helemaal hip. Je kan makkelijk tot 75% besparen aan nieuwe aankopen en er nog steeds leuk uitzien!

Blijf s ‘avonds thuis
Uitgaan zal ervoor zorgen dat je spaarrekening enorm snel zal slinken. Zonder dat je er de volgende dag nog iets aan hebt. Houd je reisdoelen in de gaten en nodig je vrienden uit voor een spelletjes- of filmavond.

Bonus tips voor het sparen van geld: houd je op afstand van mensen die niet voor een wereldreis aan het sparen zijn
Het is lastig om zelf geen geld uit te geven wanneer vrienden wekelijks uitgaan en nieuwe kleding kopen. Laat je hier echter niet door verleiden. Goede vrienden weten dat je van ze houdt en zullen het begrijpen en proberen te respecteren als je nee zegt. weekendtas

Onthoud, je gaat op reis! Dat is het beste doel dat iemand kan hebben.