Administratie uitbesteden?

Als het aankomt op de boekhouding dan wordt dit door veel ondernemers gezien als een van de minste taken die komt kijken bij het ondernemerschap. Het is zelfs zo dat veel ondernemers ervoor kiezen om hun administratie uit te besteden terwijl andere ondernemers er toch voor kiezen om het zelf te doen. Toch wordt er door veel ondernemers regelmatig getwijfeld wat er nu precies het beste is. Hieronder vind je daarom de voor- en nadelen van zowel het uitbesteden van je administratie als het zelf doen van je administratie. Zo kun je in ieder geval een weloverwogen beslissing maken

Administratie zelf doen

Wanneer je ervoor kiest om het zelf te doen dan is er online genoeg software die je daarbij kan helpen. Vaak is het zo dat deze software de techniek en het rekenen op zich neemt, dit is natuurlijk erg handig. De voordelen hiervan zijn vooral dat het weinig kust, je altijd inzicht hebt in je administratie en dat er online altijd een back-up is dus dat je gegevens niet snel verloren zullen gaan. Het grote nadeel van het zelf doen is vooral de hoeveelheid tijd die erin gaat zitten om de belastingaangifte zelf te doen en de jaarcijfers opstellen. Ook is het zo dat je op dat moment geen partner hebt om te overleggen of vragen aan te stellen.

Administratie door een boekhouder

Wanneer je liever geen tijd kwijt wilt zijn aan het doen van je boekhouding dan kan het een uitkomst zijn om je administratie uit te besteden aan een boekhouder of een administratiekantoor. Wanneer je het bij een boekhouder laat doen is het zo dat je per periode meestal al de gegevens die deze nodig heeft inlevert. De boekhouder verwerkt vervolgens deze gegevens en stelt dan de btw-aangifte, jaarlijkse belastingaangiften en de jaarcijfers op. De boekhouder kiest er vaak ook voor om per periode alle cijfers die daaruit zijn gekomen te bespreken zodat je goed op de hoogte bent van alles wat er gaande is. De voordelen hiervan zijn dat je heel veel tijd bespaart en dat je je niet hoeft te verdiepen in fiscale regels. Vaak is het zo dat boekhouders aanbieden dat je de mogelijkheid hebt om op elk gewenst moment de boekhouding in te kijken. Een ander groot voordeel is dat je een partner hebt waar je samen mee dingen kan bespreken wat betreft je onderneming en administratie zaken. Vaak denk een boekhouder ook met je mee waar je mogelijkheden en kansen liggen om je onderneming te laten groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *