Besparen in je studentenkamer

Als student heb je het bijna altijd (te) krap. Zoals Loesje ooit mooi beschreef: “Aan het einde van mijn beurs heb ik altijd nog een stukje maand over.” Op Studentenwegwijzer.nl ontdek je veel handige tips om als student kosten te besparen en je geld uit te geven aan de juiste dingen. Bijvoorbeeld rond verzekeringen, studieboeken en andere terugkerende kosten. Hieronder een aantal van de beste tips om het geld in je portemonnee te houden.

Voordelige studentenverzekeringen

De twee belangrijkste verzekeringen voor een student zijn de zorgverzekering en de inboedelverzekering. Op beide kun je goed besparen als je de juiste “studenten” producten uitkiest. Dan kost een inboedelverzekering voor je studentenkamer ineens maar een paar euro in plaats van een paar tientjes voor een normale woonverzekering. En op je zorgverzekering kun je met een studentenpakket ook eenvoudig besparen.

Aftikken met toeslagen

Twee woorden: zorgtoeslag en huurtoeslag. Voor bijna iedere student zijn deze toeslagen van toepassing, dus vergeet deze toeslagen alsjeblieft niet aan te vragen. Naast de huurtoeslag aanvragen kun je trouwens ook nog eens kritisch kijken of je niet teveel huur betaalt volgens het puntensysteem. Je maakt jezelf misschien niet populair bij je huurbaas, maar je hele studententijd elke maand besparen is ook wat waard!

Slim spullen inkopen

De makkelijkste manier om hier te besparen is uiteraard om niks te kopen. Wees creatief met restmaterialen zoals bierkratjes en lege dozen. En kijk wat je kunt krijgen of lenen. De een zijn rommel is de ander zijn schat, dus onderzoek eens wie er een bankstel voor niks weggeeft op Marktplaats of andere online platformen waar je spullen gratis kunt afhalen. Wil je toch iets kopen en ben je niet te kritisch, kijk dan bij de koopjeshoek of vraag naar een showroom model. Dat kan ook zomaar tientjes of zelfs honderden euro’s besparen.

Studieboeken voor een zacht prijsje

Je studieboeken en college dictaten zijn een noodzakelijk kwaad om aan te schaffen. Met kopiëren ben je – los van het feit dat het illegaal is en heel veel tijd kost – vaak niet eens goedkoper uit. Probeer daarom zoveel mogelijk je studieboeken tweedehands te scoren. Bij voorkeur met niet al te veel koffievlekken of door bier verkleefde pagina’s…

Mobiele euro’s scoren

Natuurlijk wil je als student het liefst een hip toestel met veel mogelijkheden. Maar als je net even 1 modelletje eerder kiest dan krijg je het toestel vaak gratis bij je abonnement en kun je ook een veel voordeliger abonnement afsluiten. Heb je al een toestel? Ga dan een voordelig Sim Only abonnement aan. Probeer eventuele datakosten te voorkomen door vooral gebruik te maken van je wifi in je studentenhuis.

Meer tips voor een voordelige studententijd vind je op Studenten Wegwijzer.
www.straetus.nl | Incassobureau | Veldhuis Advies Zwolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *