Deze kosten ben je gemiddeld maandelijks kwijt aan verzekeringen

Op dit moment kun je jezelf voor bijna alle risico’s verzekeren. Echter, hierdoor zijn er ontzettend veel verschillende verzekeringen waar iedereen mee te maken krijgt waardoor je standaard geld betaald voor verzekeringen. Het fijne aan verzekeringen is dat je zelf kunt bepalen in hoeverre jij jezelf wilt verzekeren. Hoe beter jij jezelf wilt verzekeren hoe meer premie je op maandelijkse basis zult betalen. In dit artikel lees je een aantal veelvoorkomende of verplichte verzekeringen. Zo kun jij voor jezelf nagaan hoeveel geld je hier maandelijks ongeveer voor moet reserveren.

De zorgverzekering

Om te beginnen is iedereen vanaf zijn of haar achttiende verplicht om een zorgverzekering te hebben. Een zorgverzekering is eigenlijk een ziektekosten verzekering waar je maandelijks geld voor betaald zodat je verzekerd bent tegen ziekte, medicijnen, doktersbezoek, tandarts, fysio en dergelijke. Dit zijn doorgaans grote uitgaven, maar dankzij het systeem van een verzekering is het goed betaalbaar. Bij een zorgverzekering kun je kiezen voor een basispakket. De meeste jongeren kiezen hiervoor, want dat is de goedkoopste optie waarbij enkel de basiselementen zijn verzekerd. Het is ook mogelijk om een meer uitgebreid zorgverzekeringspakket te kiezen, dan betaal je meer geld maar ben je wel beter verzekerd.

Zorgpremie

Voor zowel studenten als mensen met een laag maandelijks inkomen die zorgverzekering moeten betalen, maar mogelijk niet genoeg geld verdienen, is er vanuit de overheid een zorgtoeslag. Dit is een tegemoetkoming vanuit de overheid op basis van je inkomen. Zo kun je een deel van je zorgverzekering gedekt krijgen waardoor je minder geld zult betalen, maar wel verzekerd bent.

Een aansprakelijkheidsverzekering

Een andere verzekering die meer dan negentig procent van de Nederlanders ook heeft is een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is niet verplicht, maar wel erg handig om te hebben. Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de schade die je aan andere breng vergoed. Vooral bij het autorijden is dit een handige verzekering, want ongelukken komen wel eens voor en dan is het prettig als alles geregeld is.

 

Een autoverzekering

Een andere veelvoorkomende verzekering naast de aansprakelijkheidsverzekering is een autoverzekering. Op het moment dat je een auto hebt, is het verplicht om de auto te verzekeren voordat je de weg op gaat. Minimaal een WA-verzekering is vereist zodra je met jouw eigen een auto de weg op wilt. Dankzij een WA verzekering ben je verzekerd voor schade die je verricht bij anderen. Dit is de goedkoopst mogelijke autoverzekering. Een stap verder dan een WA verzekering is een WA+ diefstal verzekering. Dit is een verzekering waarbij je niet enkel voor schade aan andere verzekerd bent, maar ook tegen diefstal van je voertuig. Tot slot kun je ook kiezen voor een all risk verzekering. Bij deze keuze zul je verzekerd zijn tegen alle risico’s dit houd in, schade aan andere, diefstal en tot slot schade aan je eigen voertuig. Dit is erg handig en zo hoef je jezelf niet druk te maken over kosten als je zelf fout zit bij een ongeluk. Kortom, er zijn erg veel verzekeringen in Nederland. Dit zijn de meestvoorkomende die je mogelijk ook zult afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *