Dit speelgoed is een investering waard!

Er wordt tegenwoordig minder speelgoed geproduceerd ten opzichte van een aantal jaren geleden. Dit komt omdat online gamen de overhand van de jongeren voor zich heeft gewonnen. Toch zijn er nog een aantal speelgoederen die zeker een investering waard zijn. Dit kan simpelweg zijn omdat deze erg leuk zijn, maar ook omdat deze over een aantal jaren mogelijk veel geld op zullen leveren. In dit artikel lees je welke speelgoederen dat zijn.

Een voetbaltafel aanschaffen

Om te beginnen kun je ervoor kiezen om een voetbaltafel aan te schaffen. Een aantal jaren geleden waren de voetbaltafels niet weg te denken uit voetbalkantines of in barren en kroegen, maar tegenwoordig zie je ze steeds minder. Dit komt mogelijk omdat de kinderen die dit speelden nu in veel gevallen voorzien zijn van een goede telefoon. Op deze telefoons kun je gemakkelijk spellen spelen of andere dingen doen. Hierom is een voetbaltafel niet meer interessant. Wel is het zo dat de voetbaltafel als meubel over een aantal jaren nog weleens erg duur kan worden. Dit komt omdat het eerst een standaard meubel en speelgoed was voor in vele sportkantines. Natuurlijk kunnen er nieuwe voetbaltafel ontworpen en verkocht worden, maar de oude tafels waar de kinderen van deze generatie mee hebben gespeeld zullen niet geëvenaard worden.

Een Barbie

Een ander bekend speelgoed voor mensen met een dochter is Barbie. Barbie is een speelpop waar vrijwel ieder jong meisje mee heeft gespeeld. De poppen worden al sinds 1959 geproduceerd en zijn vele jaren super hot geweest. Je gelooft het misschien niet, maar een barbie uit het eerste jaar van de productie is hedendaags meer dan dertigduizend euro waard. Er zijn ook een hoop andere zeldzame versies van jaren geleden die in hun prijs zijn geëxplodeerd. De duurste barbie ooit werd in New York geveild voor meer dan driehonderdduizend euro. Kortom, Barbie is een leuke pop om in te investeren. Het kan zomaar zo zijn dat deze poppen over een aantal jaren nog meer geld waard zijn.

Pokémon kaarten

Als je in de jaren tachtig geboren bent zul je in je jeugd vast te maken hebben gehad met het welbekende Pokémon. Dit was een super bekend spel waarbij er erg veel fysieke kaarten van het spel zijn verkocht. Omdat dit spel niet meer zoveel als vroeger wordt gespeeld zijn er een aantal zeldzame kaarten die een hoop geld waard zijn. Om te beginnen is een Raichu pokémon kaart uit de jaren negentig tegenwoordig ongeveer tienduizend euro waard. Het zal dus erg verstandig zijn om na te kijken of je er toevallig nog een hebt liggen. Daarnaast is het mogelijk om je geld erin te investeren, dit kan in de toekomst nog meer waard worden.

 

Belangrijk punt bij oud speelgoed

 

Het is bij oud speelgoed erg belangrijk om indien mogelijk de verpakking van het speelgoed intact te houden. Als de verpakking mooi is, zal het speelgoed meer waard zijn ten opzichte van een lelijke verpakking. Dit komt omdat de verpakking mogelijk veel herinneringen naar boven haalt bij mensen en omdat de verpakking ervoor zorgt dat het totale plaatje compleet is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *