Een goedkope website maken is zo geregeld!

Dus, je wilt graag een mooie website, maar je hebt geen zin om er bakken met geld aan uit te geven? Geen zorgen, je bent niet de enige! Gelukkig zijn er tal van manieren om een goedkope website te bouwen en te onderhouden. In dit blog zal ik je laten zien hoe je dat kunt doen.

  1. Gebruik een gratis website builder

Een van de gemakkelijkste manieren om een goedkope website te maken is door gebruik te maken van een gratis website builder. Er zijn tal van platforms die dit aanbieden, zoals Wix, Weebly en WordPress.com. Met deze platforms kun je binnen een paar minuten een website maken zonder dat je veel technische kennis nodig hebt. Nou ja, een website…

Natuurlijk zijn er beperkingen aan de gratis versies van deze website builders, maar voor een eenvoudige website zijn deze beperkingen vaak niet zo’n groot probleem. Als je echter meer functionaliteit nodig hebt, zoals een eigen domeinnaam of e-commercefunctionaliteit, dan zul je toch moeten investeren in een betaald maar heus ook voordelig abonnement.

  • Gebruik een goedkoop thema

Als je besluit om WordPress.org te gebruiken in plaats van WordPress.com, dan zul je zelf een webhostingprovider moeten kiezen en een thema moeten installeren. Er zijn duizenden thema’s beschikbaar voor WordPress, variërend van gratis tot enkele honderden euro’s. Voor een goedkope website kun je het beste kiezen voor een van de vele gratis thema’s die beschikbaar zijn. Als je echter iets meer geld wilt uitgeven, kun je ook kiezen voor een goedkoop thema van een betrouwbare leverancier. Themeforest biedt bijvoorbeeld duizenden thema’s aan voor minder dan € 50.

  • Gebruik gratis afbeeldingen

Het gebruik van afbeeldingen kan je website visueel aantrekkelijker maken, maar het kan ook duur zijn als je stockfoto’s moet kopen. Gelukkig zijn er tal van websites waar je gratis afbeeldingen kunt vinden, zoals Unsplash en Pixabay. Deze websites bieden duizenden foto’s aan die je gratis kunt gebruiken, zonder dat je toestemming hoeft te vragen of een vergoeding hoeft te betalen. Het enige wat je hoeft te doen, is de maker van de foto’s te crediteren.

  • Kies voor een goedkope webhostingprovider

Als je hebt gekozen voor een zelf-gehoste website, dan zul je ook een webhostingprovider moeten kiezen. Er zijn honderden providers die webhosting aanbieden, variërend van enkele euro’s per maand tot enkele honderden euro’s per maand. Voor een eenvoudige website heb je geen dure webhosting nodig. Kies daarom voor een goedkope webhostingprovider, zoals SiteGround of Bluehost. Deze providers bieden betrouwbare webhosting aan voor minder dan € 5 per maand.

  • Gebruik gratis tools voor zoekmachineoptimalisatie

Als je wilt dat mensen je website vinden, dan is het belangrijk om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Dit wordt zoekmachineoptimalisatie (SEO) genoemd. Er zijn tal van tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines, maar veel van deze tools zijn duur. Gelukkig zijn er ook gratis tools beschikbaar die je kunt gebruiken, zoals Google Analytics en Google Search Console. Met deze tools kun je de prestaties van je website meten en verbeteren, zonder dat je hiervoor hoeft te betalen.

  • Leer de basisprincipes van webdesign

Als je een goedkope website wilt bouwen, dan is het belangrijk dat je zelf de basisprincipes van webdesign leert. Dit betekent niet dat je een volleerd webdesigner hoeft te worden, maar je moet wel weten waar je op moet letten bij het ontwerpen van je website. Dit omvat zaken als kleurgebruik, typografie en lay-out. Er zijn tal van gratis bronnen beschikbaar die je kunnen helpen bij het leren van de basisprincipes van webdesign, zoals YouTube-tutorials en online cursussen.

  • Doe het zelf

Als je echt geld wilt besparen bij het bouwen van een website, dan kun je ervoor kiezen om alles zelf te doen. Dit betekent dat je zelf de code schrijft, zelf afbeeldingen maakt en zelf de inhoud van je website schrijft. Dit kan tijdrovend zijn, maar het betekent wel dat je geen geld hoeft uit te geven aan externe dienstverleners.

Goedkope website maken en blij blijven

Een goedkope website bouwen is niet moeilijk, maar het vergt wel wat inspanning. Door gebruik te maken van gratis website builders, goedkope thema’s en gratis afbeeldingen, kun je al veel besparen op de kosten. Verder kun je kiezen voor een goedkope webhostingprovider en gratis tools voor zoekmachineoptimalisatie. Het is ook belangrijk dat je zelf de basisprincipes van webdesign leert, zodat je zelf aan de slag kunt met het ontwerpen van je website. Als je echt geld wilt besparen, kun je ervoor kiezen om alles zelf te doen. Door deze tips te volgen kun jij dus een mooie en goedkope website bouwen die past bij jouw budget en wensen. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *