Goedkoop op vakantie door deals te spotten

Je kent het wel… een onschuldig gesprek met je buurvrouw in het vliegtuig… blijkt zij 150 euro betaald te hebben voor tickets waarvoor je zelf 300 euro hebt neergeteld… Hoe doen mensen dat toch? Of liever nog, hoe kun je zelf goedkope vakanties en vliegtickets boeken? De nieuwe aanbiedingen website Vakantie Dealz helpt je een handje met besparen op je vakantiekosten. Hieronder de belangrijkste tips voor een goedkope vakantie. Meer vakantiedeals en korting op jachtcharters kun je vinden op zizoo.com/nl

Timing van je reis

Het moment van boeking, en het moment van de daadwerkelijke vlucht, zijn het meest bepalend voor de kosten van je vliegticket. Bij verre reizen doe je er meestal goed aan om ruim van te voren te boeken. Uit onderzoek blijkt 9 maanden van te voren boeken vaak het beste tarief op de leveren naar populaire verre bestemmingen, zoals Thailand. Soms kun je met een last minute nog goedkoper uit zijn, maar dat kan voor een verre (langere) reis ook een risico zijn.

Tickets binnen Europa hoef je niet zo ver van te voren te boeken, maar de prijzen worden rond 6 weken voor vertrek vaak wel duurder. Een maand of 2 a 3 van te voren boeken geeft hier meestal een goede kans op voordelige tickets.

Tot slot is ook de exacte timing van je vlucht van groot belang. Probeer tijden te mijden waarop zakenreizigers vliegen (bijvoorbeeld vrijdagmiddag/avond of maandagochtend). Zakelijke reizigers hebben over het algemeen minder budgetproblemen, en door de populariteit van die reismomenten kunnen tickets al gauw 3 tot 5 keer duurder zijn dan op minder populaire dagen en tijden.

Goedkope luchthavens & vliegtuigmaatschappijen

Ben je flexibel? Pak dan eens de trein of de auto naar een luchthaven wat verder weg. Via Eindhoven kun je bijvoorbeeld vaak goedkoper vliegen dan vanaf Schiphol. En buiten Nederland in veel gevallen nog goedkoper. Vlieg bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf en begin je vakantie gewoon wat eerder met een weekendje weg in Duitsland.

Ook op je vakantiebestemming kun je veel winst behalen met het kiezen van de juiste luchthavens. Als je toch al van plan was om een fly-drive te doen, dan kun je zeker overwegen om te vliegen op stad A en te vertrekken vanuit stad B. Je betaalt dan vaak wel een toeslag voor de ‘one-way’ autohuur, maar de goedkopere vliegtickets kunnen dat weer goedmaken. En zo zie je ook nog eens meer van je bestemming.

Last but notleast is het ook verstandig om te ‘shoppen’ in de luchtvaartmaatschappijen. De tijden van ‘retourprijzen’ zijn echt voorbij, dus koop gerust een ticket heen bij Ryanair en vlieg bijvoorbeeld terug met Vueling.

Bonustip

Ga je op vakantie met kinderen? Let dan eens op of er voor de kinderen geen speciale kortingen gelden, bijvoorbeeld op bagage. In dat geval boek je de extra ruimbagage gewoon op de namen van je kinderen en bespaar je daarmee zomaar weer een paar tientjes.

Op Vakantiedealz.nl is bovenstaande werk al voor je gedaan en kun je elke dag eenvoudig deals spotten. Vakantie Dealz is een onafhankelijke reiswebsite met zustersites voor specifieke bestemmingen, zoals MaledivenDealz en Seychellen Dealz.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *