Gooi oud ijzer niet weg! Je kan er nog genoeg centjes voor krijgen

Er zijn nog enorm veel mensen die hun oud ijzer gewoon weggooien bij een afvalstortplaats of zelfs langs de weg zetten om op te laten halen, maar dit is eigenlijk verre van verstandig. Door je oud ijzer te verkopen, kun je namelijk goed geld verdienen. Omdat veel mensen dat niet weten gooien ze soms zakken met geld zomaar weg, erg zonde dus!


Untitled-1

Wat moet ik dan met mijn oude ijzer doen?

Er zijn in Nederland altijd wel schroothandelaren die op zoek zijn naar een nieuwe voorraad die bestaat uit oud ijzer. Deze handelaren willen hier ook vaak nog aardig wat geld voor geven. Je oud ijzer weggooien zonder hier geld voor te krijgen, is dus eigenlijk gewoon hetzelfde als het weggooien van geld. En in deze tijden is het voor iedereen wel voordelig om wat extra centjes te krijgen voor iets wat je toch niet meer gebruikt / niets meer mee doet.

Wat is de prijs van oud ijzer?

De prijs van oud ijzer is erg afwisselend. Het hang namelijk af van de metaalsoort die je wilt verkopen en de dagprijs van oud ijzer op het moment dat je je oude ijzer wilt gaan verkopen. De dagprijs is erg afhankelijk van de huidige economie, simpel gezegd: de vraag en het aanbod met betrekking tot oud ijzer. Je kunt dus nooit precies inschatten hoeveel jouw oud ijzer op zal gaan leveren. Bij oud ijzer Hengelo krijg je altijd een goede prijs voor jouw oud ijzer! Zorg er dus voor dat je de dagprijs goed in de gaten houdt.

Prijs oud ijzer per kg en per metaalsoort

Zoals al eerder werd gezegd is de prijs ook afhankelijk van de metaalsoort die je wilt verkopen. Deze prijzen variëren van gemiddeld €5,- voor een kg oud ijver tot €3,15 voor een kg oud geel koper.Messing heeft een gemiddelde prijs van €0,05 per kg wit goed. De prijs van gewoon oud ijzer ligt gemiddeld op €0,17 per kg. De gemiddelde prijzen van alle metaalsoorten kun je gemakkelijk vinden door op Google te zoeken op ‘oud ijzer prijs’. Als je dus je oud ijzer wilt gaan verkopen dan doe je er zeker verstandig aan om hiervoor een goede research te doen naar de actuele prijs.

2 gedachten over “Gooi oud ijzer niet weg! Je kan er nog genoeg centjes voor krijgen

  1. Lauren de Bruijn

    Ik wist wel dat de prijs van oud ijzer afwisselend is, maar ik had geen idee dat er zoiets als de dagprijs van oud ijzer is! Ik heb veel oud ijzer dat opgeslagen in de kelder is, dus ik begrijp nu dat eerst ik naar de vraag en het aanbod van oud ijzer moet kijken, en dan het verkopen als de dagprijs hoog is. Bedankt voor het advies!

    Reageren
  2. Jan Dijkstra

    Interessant stukje. Sowieso is oud ijzer zo maar weggooien geen idee. Het is beter om dit te scheiden. Dit geldt niet alleen voor oud ijzer, maar ook bijvoorbeeld voor koper. Er zijn daarvoor ook verschillende punten om koper aan te verkopen.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *