Gouden tips om geld te besparen

De laatste jaren is er veel te doen geweest om de financiële crisis. Regelmatig verschijnen er berichten in het nieuws over recessie en andere sombere onderwerpen. Het is in deze tijd dus handig om een aantal handigheden te weten om geld te kunnen besparen binnen een organisatie. Het maakt niet uit bij wat voor soort organisatie je werkt, er valt altijd geld te besparen.

Licenties

Licenties zijn terugkerende kosten. Er moet bijvoorbeeld per jaar of per gebruiker een bedrag worden betaald om van een bepaalde dienst of software gebruik te maken. Die kosten kunnen vaak hard oplopen. Check daarom eens of je bepaalde software wel echt nodig hebt. Voor veel softwarepakketten zijn uitstekende gratis alternatieven beschikbaar. Enkele voorbeelen:

  • In plaats van Microsoft Office kun je OpenOffice.org of Google Docs gebruiken
  • In plaats van Windows kun je Linux gebruiken
  • In plaats van VMWare kun je VirtualBox gebruiken

Uitbesteding

Bepaalde zaken binnen een organisatie kun je beter door iemand anders laten doen. Vaak is dit het geval wanneer een derde partij meer kennis van zaken over een bepaalde onderwerp heeft. Zij kunnen een opdracht daardoor beter en sneller afronden. Uitbesteden is een stuk goedkoper dan vast personeel in dienst nemen, vooral wanneer je de kennis niet altijd nodig hebt.

Daarnaast is het zo dat je uren per week kunt besparen door bepaalde taken uit te besteden. De hosting voor je website kun je bijvoorbeeld gewoon huren in plaats van volledig zelf onderhouden. Hierdoor kun je meer uur per week besteden aan je primaire werkzaamheden.

Zet computers ’s nachts uit         

Deze tip is misschien een beetje een inkoppertje maar veel bedrijven doen het nog steeds niet. Zet een tijdschakelaar op alle computers in het bedrijf. Wanneer het kantoor van 9 tot 6 open is kun je de schakelaar zo instellen dat alle apparatuur van 7 tot 8 de volgende dag, is uitgeschakeld. Zo kun je per jaar een enorm bedrag op de energierekening besparen. Daarnaast is het ook nog een duurzaam.

Goedkoop is niet altijd de beste oplossing

Veel mensen zijn geneigd om altijd voor de goedkoopste oplossing te kiezen, waarom zou je tenslotte meer betalen voor hetzelfde resultaat? Vaak geldt dat een lage aanschafprijs in de toekomst leidt tot meer kosten.

Dit is zo omdat goedkoop materiaal vaak niet van goede kwaliteit is en daardoor dus snel kapot gaat. En wanneer iets kapot is, zal je het moeten vervangen of repareren. Dit zorgt uiteindelijk weer voor meer kosten.

Zeg verzekeringen op

Kijk eens goed al je verzekeringen na en vraag jezelf af welke je echt nodig hebt. Veel verzekeringen zijn gewoonweg onzin en vooral in het leven gebracht door angst. Uiteindelijk betalen verzekeringen vaak een stuk minder uit dan je zou willen wanneer er iets gebeurd. Natuurlijk is het ook zo dat je continue premies betaald en dus eigenlijk alles wat je krijgt uitgekeerd zelf betaalt hebt.

Denk niet alleen in geld

Geld is door veel mensen verheven tot een soort heilig middel. Niets is echter minder waar. Geld is in het leven geroepen om als tussenmiddel te fungeren bij de ruilhandel. Wees slim wanneer je iemand inhuurt. Misschien kun je wel een veel betere deal sluiten wanneer je diensten voor elkaar verleend. Probeer de volgende tips eens:

  • Ruil diensten met elkaar uit
  • Gebruik elkaars netwerk
  • Help elkaar met het bereiken van gemeenschappelijke doelen
  • Geef of leen elkaar apparatuur waar je zelf weinig aan hebt

Werk slim

Wanneer je slim werkt kun je soms uren per dag besparen. En dan kan het hard oplopen. In een jaar kan de bespaarde tijd oplopen tot wel enkele weken. Aangezien het overgrote deel van de mensen nog steeds volgens uurloon werken, kan je hierdoor veel extra geld verdienen.

Geld lenen? Eerst leningen vergelijken

Leen geen geld als het niet nodig is. Wanneer een lening toch moet aangegaan worden, vergelijk dan leningen van verschillende aanbieders. Ook leenvormen onderling vergelijken is belangrijk om geld te besparen op de rente van een lening.

Leningen vergelijken kan online gebeuren, maar je kan ook bij verschillende banken offertes aanvragen en de banken tegen elkaar laten uitspelen. Met een klein beetje moeite kan je veel geld besparen op de rente van je lening.

Voer berekeningen uit met verschillende looptijden en verschillende leenbedragen en bereken op voorhand de totale kostprijs van je lening zodat je kan beslissen welke optie de goedkoopste is voor jou.

vacatures verzekeringen | Website laten maken | Kolibrie Payroll willen plaatsen | Belastingadvieskantoor in Nijmegen | DJ Den Haag. DJ huren? DJ Mixxmasters | uw zakelijke rolcontainer | Online marketing specialist