Hoe verkoop jij je huis tegen een marktconforme prijs?

De vraagprijs van je huis bepalen als je deze wilt verkopen, hoe doe je dat? Die vraag krijgen wij vaker en daar proberen wij vandaag een antwoord op te geven. De vraagprijs van je huis bepaal je eerst door een waardebepaling en prijsschatting te doen. 

Bij Zelfwoonhuisverkopen kunnen wij een advies geven over de vraagprijs bij het verkopen eigen woning. Ook zullen wij een strategie bepalen voor het verkopen van je woning. Wij rekenen zelf geen makelaarskosten voor de verkoper. Bij de prijs die je ontvangt voor de woning gaan dus geen kosten vanaf, dat is lekker! 

Hoe komt de vraagprijs tot stand?

Om je vraagprijs te bepalen kijken we naar de volgende zaken;

  • WOZ-waarde
  • Taxatiewaarde
  • Verkochte woningen in de nabije omgeving

WOZ-waarde

De WOZ-waarde is een indicator voor ons om de vraagprijs te bepalen. Officieel staat de WOZ-waarde voor Wet Onroerende Zaken. De WOZ- waarde wordt gebruikt om de hoogte van de belastingen en heffingen te bepalen, zoals de Onroerend Zaakbelasting of wel OZB afgekort. 

Deze WOZ-waarde wordt iedere Gemeente zelf opgesteld, maar er komen geen ambtenaren bij je langs om je waarde te bepalen. Dit bepalen zij door te kijken naar de recente verkopen in dat jaar. Zijn de huizenprijzen omhooggegaan? Dan kun je ervan op aan dat de WOZ-waarde ook omhoog zal gaan. Een huis verkopen onder de WOZ-waarde gebeurt dan ook zelden. 

Kadaster

Een andere manier om de waarde van je huis te bepalen is te kijken in het kadaster. In het kadaster kun je veel informatie tegen betaling opvragen. Wie is de eigenaar van een huis? Wanneer is het aangekocht? Wat voor prijs is er destijds betaald? Hier kun je dus zien wat de officiële koopsom van een huis is geweest. Op grote huizenwebsites zie je vaak alleen de vraagprijs, het is belangrijker om te weten wat de echte koopsom is geweest. Op basis daarvan kun je een inschatting doen wat de waardebepaling voor jouw huis is. 

Je woning snel verkopen

Het doel van Zelfwoonhuisverkopen is voor jouw huis de beste verkoopopbrengst te realiseren. Wil je niet alleen een hoge prijs maar ook je woning snel verkopen? Dan kun je ook bij hen terecht. Zelfwoonhuisverkopen beschikt over een groot netwerk van veel kopers. Zij filteren de beste koper eruit die snel kan schakelen en kan voldoen aan jouw wensen. Zelfwoonhuisverkopen is de expert op het gebied van onafhankelijk bemiddelen bij het zelf verkopen van je huis. Neem gerust contact met ze op om jouw situatie vrijblijvend te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *