Je boekhouding zelf doen of uitbesteden?

Administratie is voor veel ondernemers een vervelende bijkomstigheid. Administratieneemt vaak veel tijd in beslag en het vereist ook zeker intensieve aandacht. Want als je iets over het hoofd ziet of je loopt te sjoemelen met je administratie, dan kan dat nadelig uitpakken voor je bedrijf. Daarom is er ook nog de keus om je administratie uit te besteden. Maar is dat wel zo handig?

adminHet belang van je administratie

Je administratie bestaat uit alle gegevens over je onderneming die je op papier of elektronisch vastlegt. Als je administratie niet volledig is en niet binnen een redelijk termijn val te controleren dan is er een grote kans dat je flinke boetes kan krijgen van de Belastingdienst. De Belastingdienst zal dan zelf je omzet en winst berekenen en de verschuldigde belasting in kaart brengen.
Een andere reden om een goed georganiseerde administratie te hebben is dat je daardoor een goed overzicht hebt van hoe je bedrijf ervoor staat. Je inkomsten, uitgaven en winst staan op een rij en je ziet in één oogopslag of het betalingsgedrag van klanten in orde is. Hierdoor kun je op tijd ingrijpen als je ziet dat het financieel wat slechter gaat met je onderneming.

Zelf doen of uitbesteden?

Zoals al eerder werd gezegd komt er bij de administratie altijd veel kijken. De keuze om je administratie zelf te doen of het uit te besteden bij een administratiekantoor Oosterhout. De voornaamste reden om je administratie uit te besteden is als je bedrijf groot is en daardoor veel financiële bijkomstigheden heeft. Als jij een ZZP’er bent dan heb je waarschijnlijk weinig inkoop. Daardoor bestaat je administratie als snel uit een paar uitgaande facturen per maand. Dit kan je dan gemakkelijk zelf oplossen binnen een paar uurtjes. Maar als je een bedrijf hebt waar je veel materialen moet inkopen en op verschillende adressen werkt, wordt de administratie een stuk ingewikkelder. Dan kan het inhuren van een boekhouder juist beter zijn voor jezelf.

Beurs forum | Kosten zonnepanelen | Kosten dakkapel | Boekhouders voor zzp’ers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *