Kopen, huren of leasen: het verschil

Wanneer het werk leven begint kom je er al snel achter dat met het OV reizen een ware hel kan zijn. Veel te vaak worden er treinen geannuleerd of is er zoveel vertraging dat je je overstap mist. Op dit punt denken veel mensen: had ik maar een auto. Met de auto naar het werk rijden zal namelijk makkelijker gaan dan met het OV. Je kan namelijk vertrekken wanneer jou dat uitkomt en op tijd aankomen mits je rekening gehouden hebt met file. Wil jij een auto? Dan kan je kiezen tussen het kopen van een auto, het huren van een auto of het leasen van een auto. In dit artikel kijken we naar alle drie de opties en adviseren we je welke optie het beste is om gebruik van te maken. Wil je alvast weten of je een auto kan leasen? Check dan financial lease berekenen om uit te zoeken of jij een auto kan leasen.

Een auto kopen

Als je een auto wilt kopen dan zal dit een grote investering zijn. Afhankelijk van de prijs van de auto zal je investering aardig wat kosten. Auto’s prijzen variëren tussen de duizend en half miljoen. Maar auto’s van een half miljoen kan niet iedereen kopen. Als we het houden op wat de gemiddelde Nederlander uitgeeft aan een auto dan is dit ongeveer vijftienduizend euro. Naast de aanschaf van de auto moet je ook de wegenbelasting voor de auto betalen, de autoverzekering en enig onderhoud aan de auto. Gelukkig is er weinig tot geen onderhoud aan een nieuwe auto. Koop je een auto die al meerdere eigenaren heeft gehad? Dan zal er meer onderhoud aan moeten gebeuren in de toekomst. Het kopen van een auto en het houden van die auto is dus vrij duur in Nederland. Vooral de aanschaf kan een prijskaartje hebben. Het voordeel van het kopen van een auto is dat het jouw eigendom is. Deze optie is een aanrader als je voor langere tijd een auto nodig hebt

Een auto huren

Een auto huren doe je bij een autoverhuurbedrijf. Vaak is dit voor een dag of een week. Het huren van een auto voor langere duur is prijzig. Je betaalt namelijk per uur, per dag of per kilometer dat je de auto huurt. Dit ligt aan het autoverhuurbedrijf waar je huurt. Je hoeft echter verder geen kosten aan de auto te betalen, de wegenbelasting en autoverzekering worden door het autoverhuurbedrijf betaald. Rijdt je per ongeluk schade? Dan moet je dit met het autoverhuurbedrijf regelen. Deze optie raden wij niet aan als je voor langere tijd een auto nodig hebt.

Een auto leasen

Wanneer je een auto wilt leasen neem je een tussenweg tussen een auto kopen en huren. Bij het leasen van een auto is de auto niet van jou, maar ben je wel verantwoordelijk. Er zijn twee soorten leases, private lease en financial lease. Verder betaal je maandelijks een termijnbedrag aan het verhuurbedrijf dat voor zowel de auto, de wegenbelasting, de autoverzekering als het onderhoud van de auto is. Na je leasecontract krijg je de mogelijkheid om de auto over te kopen van het leasebedrijf. Doe je dit niet, dan kan je altijd een nieuw leasecontract aangaan. Deze optie raden wij aan als je voor langere tijd een auto nodig hebt maar je geen geld hebt om de investering te maken om een auto te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *