Kosten besparen bij de aanschaf van je droomauto?

De meeste mensen hebben er alles voor over om hun droomauto te kopen. Het is voor veel mensen erg gaaf en zij zien hun droomauto als motivatie. Gelukkig is alles mogelijk waardoor er een hoop mensen zijn die dit voor elkaar krijgen. Bij het aanschaffen van je droomauto worden er vaak een hoop kosten gemaakt waaronder ook een aantal onnodige kosten. In dit artikel worden er een aantal handige mogelijkheden benoemd om kosten te besparen bij de aanschaf van je droomauto.

Onderhandelen bij de aanschaf van het voertuig

Om te beginnen is het mogelijk om te onderhandelen bij de aanschaf van een voertuig. Dit geldt voor zowel nieuwe als tweedehands auto’s. Dit kun je bij een tweedehands auto gemakkelijk doen door onder de vraagprijs te bieden. Ook bij nieuwe auto’s is het mogelijk om geld van de aankoop af te praten door te onderhandelen. In veel gevallen doe je dit door een goede band op te bouwen met de verkoper en vaker dan één keer terug te komen. Je kunt zelf een voorstel doen, maar je kunt ook de dealer met een voorstel laten komen. Het is verstandiger om zelf een flink voorstel te doen, want een dealer zal nooit te veel geld van de aankoopprijs afhalen.

Een autofinanciering aanvragen

Een andere mogelijkheid om geld te besparen bij de aanschaf van je auto is door een autofinanciering aan te vragen. Natuurlijk moet je deze financiering terugbetalen, maar zo kun je wel in je droomauto rijden, terwijl je hier momenteel mogelijk niet genoeg geld voor hebt liggen.

De auto leasen

Een andere mogelijkheid om kosten te besparen bij het aanschaffen van je droomauto is door de auto te leasen. Het leasen van een voertuig met een contract van een of twee jaar is vaak voordeliger dan het kopen van een voertuig die je een of twee jaar later verkoopt. Daarnaast zijn onderhoudskosten en kosten door schade verzekerd, dit is bij een auto van jezelf niet het geval. Hierdoor zul je veel geld kwijt zijn voor onderhoud en mogelijke reparaties.

Het uitkiezen van de juiste verzekering

Een andere manier waarmee je mogelijk een hoop kosten voor je auto kunt besparen is door de goedkoopste mogelijke verzekering uit te kiezen. Er zijn een hoop mogelijkheden als het gaat om het verzekeren van een auto. Allereerst kun je de auto WA verzekeren. Dit is de goedkoopste verzekering waarbij de auto enkel verzekerd is voor schade aan andere. Naast een WA-verzekering kun je ook kiezen voor een WA+ diefstal verzekering. In dit geval is het voertuig naast schade aan ander ook verzekerd tegen diefstal. Tot slot kun je een auto ook all risk verzekeren. Dit is de duurste verzekering waarbij je voertuig naast de WA+ diefstal verzekering, ook verzekerd is aan schade aan het eigen voertuig. Het uitkiezen van een geschikte verzekering is erg belangrijk en om je auto voor zo min mogelijk geld te verzekeren kun je op het internet gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken. Kortom, bij het aanschaffen zijn er een hoop mogelijkheden om geld te besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *