Online beleggen: hoe doe je dat?

In de laatste jaren is er veel veranderd in de beleggingswereld. De meeste beleggingen vinden tegenwoordig online plaats, waardoor het allemaal een stuk sneller gaat. Het is mogelijk om veel geld te winnen met online beleggen, maar wanneer je niet op de hoogte bent van de regels kan het ook veel geld kosten. In dit artikel geven we meer informatie over online beleggen en geven we tips over wat je wel en niet moet doen.

Risicobereidheid

Wanneer je net begint met online beleggen is het beter om te beginnen met het inzetten van kleine bedragen. Kies voor beleggingen met meer zekerheid. In sommige gevallen kan het verleidelijk zijn om voor beleggingen te kiezen met een hoge winstmarge, maar het probleem van deze beleggingen is dat hier ook meer risico aan zit. Bouw eerst kapitaal op door voor zekerheidjes te gaan. Verspreid daarbij je kansen door voor verschillende beleggingen te kiezen. Op deze manier bouw je jezelf meer tijd in en verlies je niet direct vele euro’s. Er zijn veel beginnende beleggers die teveel geld investeren, dit geld verliezen en vervolgens hun motivatie verliezen. 

Koersdalingen en beleggen in goud

Dalen je dividendaandelen, dan is dit een goed teken. Hierdoor kun je elk kwartaal weer nieuwe aandelen kopen van een dividenduitkering. Zit je er aan te denken om in goud te beleggen? Dit raden we af. Bij goud zijn er namelijk geen kans stromingen voor je aan het werk. Beleggen in goud is alleen lucratief wanneer de goudprijs minder stijgt in waarde dan de inflatie. Let daarbij altijd op de hoogte van de dividend. Er zijn nog steeds veel beleggers die teveel focussen op de koerswinst. Hoe meer tijd je als belegger hebt, hoe groter de invloed van het verkregen dividend op het totale rendement. 

Doe onderzoek

Begin niet zomaar zonder enige kennis van beleggen. Het is belangrijk dat je jezelf verdiept in de materie, meer leert over beleggen en daarbij advies vraagt aan ervaren beleggers. Het probleem van veel jonge beleggers is dat ze beginnen zonder strategie en beleggingen kopen met een hoge winstuitkering. Het probleem bij deze beleggingen is dat het risico ook direct een stuk hoger ligt. Houd daarbij forums in de gaten. Het voordeel van forums is dat ervaren beleggers hun mening geven waar jij weer van kunt leren. Wil je meer leren over online beleggen dan doe je er goed aan deze website te raadplegen. Hier vind je veel informatie over beleggen en daarnaast heeft het een vergelijkingstool waarmee je verschillende beleggingen kunt vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *