Online shoppen: hoe bespaar je geld?

Wereldwijd wordt er ontzettend veel geld uitgegeven aan online shoppen. In principe kun je alle benodigde producten online bestellen. Het voordeel van online aankopen is dat je vaak minder geld betaalt, het tijdbesparend is en je het product de volgende dag in huis hebt. Maar doordat de drempel om een online bestelling te plaatsen laag is, geven mensen al snel teveel uit. Hoe houd je de kosten laag en vind je de beste prijs op het internet?

Koop niet altijd het nieuwste van het nieuwste

Sommige mensen willen altijd het nieuwste van het nieuwste hebben, ook al hebben ze hier geen geld voor. Waarom zou je een abonnement op de nieuwste iPhone nemen wanneer je hier eigenlijk geen geld voor hebt. Je kunt tenslotte niet alles hebben waardoor je keuzes moet maken. Om je een voorbeeld te geven: de nieuwste iPhone X kost op het moment van schrijven rond de 800 euro. Kies je voor een iPhone 6 dan betaal je slechts 300 euro. Waarom zou je dan voor de nieuwste telefoon kiezen wanneer je hier eigenlijk geen geld voor hebt. Wees slim en kies niet altijd voor de nieuwste producten. Wil je toch graag het nieuwste van het nieuwste hebben dan loont wachten vaak. Wanneer een product net gelanceerd is ligt de prijs vaak een stuk hoger. In de loop der tijd zal de prijs afnemen. 

Ga op zoek naar kortingen

Wie goed zoekt op het internet kan veel geld besparen. Neem bijvoorbeeld kleding: de nieuwste collectie is vaak duur. Kijk daarom op de sales pagina’s van webwinkels waar kortingen kunnen oplopen tot wel 80%. Daarbij is het geen slecht idee om je aan te melden voor de nieuwsbrief van kortingscodetips.nl. Via deze website kun je interessante kortingen krijgen voor fashion, elektronica en reizen. Ook is het geen slecht idee om je online aankopen bij een outlet te doen. Hier vind je vaak producten uit een oudere collectie, waarmee je flink wat euro’s kunt besparen. 

Vergelijk prijzen

Heb je iets nodig, vergelijk dan altijd de prijzen. Neem bijvoorbeeld een smartphone. Door gebruik te maken van websites zoals kieskeurig.nl vind je al snel de goedkoopste aanbieder. Bij bepaalde producten is de prijs nagenoeg gelijk, maar in sommige gevallen kan het wel tientallen euro’s schelen. Ook kan het soms lonen om producten uit het buitenland te kopen. In Nederland ligt de belasting best wel hoog in vergelijking met andere landen. Wel is er een kans aanwezig dat je invoerbelasting moet betalen, waardoor de prijs vaak op hetzelfde neerkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *