Op deze manier geef jij een authentieke uitstraling aan je gevel

Geef je huis een nieuwe uitstraling met een renovatie. Door te werken aan je gevel, geef je je woning niet alleen een nieuwe uitstraling, maar beschermt je deze ook tegen weersomstandigheden. Wanneer je gevel niet meer stabiel is, kan dat voor grote gevolgschade zorgen. Een renovatie hoeft niet alleen functioneel te zijn, maar kan je woning ook een authentieke uitstraling geven.

Mooie dakplaten

Tegenwoordig zijn dakplaten helemaal in. Je kunt dan kiezen voor verschillende looks. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor dakpanplaten. Dat zijn platen met een authentieke dakpan look. Het lijkt net alsof er normale pannen op het dak liggen, terwijl het toch echt platen zijn.

Je kunt ook kiezen voor een lichtdoorlatend dak. Dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld polycarbonaatplaten. Dakplaten zijn er in allerlei soorten en maten. Helemaal geschikt om je gevel een eigen touch te geven.

Je gevel reinigen

Wanneer je weer een authentieke uitstraling terug wilt, is het handig om je gevel te reinigen. Dat kan met zowel harde als zachte technieken. Bij een zachte techniek wordt water onder hoge druk op de gevel gespoten. Bij een harde techniek wordt de gevel gezandstraald. Zo wordt al het vuil verwijderd.

Gevelreiniging zorgt ervoor dat je gevel er weer uitziet als nieuw. Welke vorm van reiniging het best bij jouw gevel past, kun je overleggen met een expert.

Nieuwe voegen

Als je voegen al flink verouderd zijn, worden ze poreus. Dat lijkt lelijk en kan bovendien voor schade zorgen. Daarom is het een goed idee om je voegwerk eens in de zoveel tijd opnieuw te laten doen. Dan krijgt je gevel ook meteen weer een ademend vermogen. Comfortabel én bovendien erg mooi.

Nieuwe voegen kun je het best door een expert laten aanbrengen. Deze kan je helpen een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Zo komt de authenticiteit van je gevel weer helemaal terug.

Potdekselen

Een techniek om je huis die extra look en feel te geven is potdekselen (of: potdeksel). Daarbij worden planken horizontaal aangebracht, waarbij de onderliggende plank steeds iets onder de bovenliggende plank steekt. Op die manier krijg je een goede afwatering. Sommige mensen vinden potdeksel ook gewoon mooi. Dat is al reden genoeg om het op je gevel toe te passen. Het is dan ook beschikbaar als profielplaat.

Potdekselwerk kwam vroeger in de Zaanstreek heel veel voor. Daar wordt het ook wel ‘getrapte weeg’ genoemd. Maar vandaag de dag kun je het bij iedere gevel in Nederland doen. Daarmee geef je je gevel echt een authentieke uitstraling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *